Om oss

Hva er Ullensaker Husflidslag

Husflidslaget er foreningen for deg som er glad i håndarbeid, glad i å skape eller lage produkter av tre, tekstil, leire eller metall. Husflidslaget er for deg som liker tradisjoner og historie, eller for deg som liker design og kunsthåndverk. Holder du på med husflid, eller vil du lære teknikker, er vi laget for deg. Vil du bare nyte vakre gjenstander eller bli kjent med hyggelige og kreative folk vil du og finne deg til rette i vårt fellesskap. Kanskje tradisjonell takkebakst eller redesign er mer din gate? 

Ullensaker Husflidslag har 242 medlemmer, de er fra 8 til 100 år.

Vi har mange ulike kurs, arrangementer og læringsverksted. Noen ganger samarbeider vi med andre frivillige kulturorganisasjoner.

Kontakt oss

Historien

Norges Husflidslag ble stiftet i 1910 og har 24 000 medlemmer. NHs visjon er ”Husflid former framtida” med målsettingen om at husflid skal være levende som kultur og næring. I 2014 ble NH akkreditert av UNESCO som ekspertorganisasjon innen immateriell kulturarv.

Ullensaker Husflidslag ble stiftet 10.november i 1981 og er et lokallag av Norges Husflidslag.  Vi har holdt til på Algarheim gamle skole som er en av kommunens hvitskoler som ble bygget i 1906. 

Vi har nå fått nye lokaler på Algarheim skole, Oscar Christensens veg 20, Algarheim (det gamle administrasjonsbygget ved flerbrukshallen)

I mars 2018 ble Ullensaker Husflidslag tildelt kommunens Kulturvernpris for 2018. Begrunnelsen var:

Husflidslagets mangeårige og verdifulle innsats for å bevare, videreføre og formidle tradisjoner innen gamle håndverksteknikker, som er en del av vår immaterielle kulturarv. Videreføring av denne sårbare kunnskapen til nye generasjoner gjennom Ung Husflid og barneaktivitetsdager er et særlig viktig bidrag i denne sammenheng. Kulturvernprisen består av gravert plakett og overrekkes under Lokal Kulturuke 2018.

Vi er stolte over å få Kulturvernprisen, og gjør vårt beste for å leve opp til denne æren.